Pěna v čokošálcích

Seznam surovin

Čokošálky:

Pěna:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čokoládu nalámanou na menší kousky rozpusťte ve vodní lázni. Nechte ji zchladnout, až je jen mírně vlažná (je to nutné, pokud nechcete, aby balonek praskl a všude byla čokoláda). Balonky nafoukněte, omočte je ve vlažné rozpuštěné čokoládě , položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čokoládu ztuhnout (pokud chcete tento proces urychlit, dejte plech s balonky do ledničky).

2. Až čokoláda zpevní, odstřihněte vršek balonku a opatrně ho vyjměte. Případné malé prasklinky uvnitř „šálku” opravte rozpuštěnou čokoládou a opět ho dejte do chladu ztuhnout.

3. Na pěnu v hrnci s nepřilnavým povrchem rozšlehejte žloutky a mléko. Směs posypte želatinou a nechte asi 5 minut stát, aby želatina trochu změkla. Přimíchejte čokoládu a na mírném ohni za častého míchání asi 15 minut zahřívejte, až se želatina úplně rozpustí, čokoláda roztaje a směs zhoustne (nesmí se vařit, jinak se tvoří žmolky).

4. Zakrytou uložte asi na 1,5 hodiny do ledničky. Občas promíchejte a nechte chladit, až hmota ztuhne tak, že při ukápnutí z vařečky vytváří drobné kopečky. Smetanu ušlehejte dotuha a lehce ji vmíchejte do čokoládové směsi. Cukrářským sáčkem ji nastříkejte do šálků z čokolády a uložte na 4 hodiny do ledničky, až pěna zcela ztuhne. Podávejte ji poprášenou kakaem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...