Panettonky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozinky properte, zalijte rumem a nechte 20 minut nabobtnat. Vlažné mléko smíchejte s droždím a lžící cukru a nechte vzejí kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, rozehřáté vlažné máslo (150 g), kvásek, 3 lžíce cukru, vanilkový cukr, vejce a žloutky a vypracujte hladké těsto. Mandle, kandované ovoce a kůru nesekejte a spolu s rozinkami zamíchejte do těsta. Mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte půl hodiny kynout.

Formy na malé bábovičky nebo muffiny důkladně vymažte máslem, naplňte je do 2/3 těstem a nechte ještě chvíli kynout. Potom vložte formičky do trouby vyhřáté na 180°C a upečte dozlatova. Špejlí
vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené. Po vyndání ihned potřete povrch zbytkem másla a nechte vychladnout.

Panettonky vyklopte z formiček a potřete marmeládou (pokud je příliš tuhá, rozmíchejte ji s trochou horké vody dohladka). Moučkový cukr utřete dohladka s citronovou šťávou. Když marmeláda trochu zaschne, polijte ještě povrch citronovou polevou a nechte úplně zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...