Zmrzlina s třešněmi a vanilkovým krémem

Seznam surovin

Na 8 porcí:

Vanilkový krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve vodní lázni šlehejte vejce s cukrem a vanilkou, až vznikne hustý nadýchaný krém. Odstavte ho z ohně a šlehejte ještě asi 10 minut, až směs zchladne.

2. Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně do ní vmíchejte vychladlou vaječnou směs a vypeckované třešně.

3. Pokud nemáte zmrzlinovač, vlijte směs do terinové formy vyložené kuchyňskou fólií a mrazte nejméně 4 hodiny (nejlépe ale přes noc, první 2 hodiny ji občas promíchejte).

4. Krém: Vanilkovou tobolku rozřízněte, obsah vyškrábněte nožem a vmíchejte do smetany. Svařte ji s polovinou cukru a se škrobem. Odstavte a nechte mírně zchladnout (ne zcela vystydnout).

5. Žloutky prošlehejte se zbylým cukrem a postupně je zašlehávejte do teplého mléka. Studeným krémem přelijte zmrzlinu s makronkami.

Poznámka k receptu

Lahodná smetanová zmrzlina přelitá hedvábným vanilkovým krémem povýší partnerstvím s křupavými makronkami do kategorie „super“.

Tip: Do směsi můžete vmíchat ještě trochu opražených mandlových lupínků.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...