Zmrzlina s ovesnými vločkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle.

Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...