Tmavý čokoládový mousse s višňovým dipem

Seznam surovin

Na višňový dip:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v misce ponořené do horké vodní lázně.

Oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme je do tuha. V průběhu šlehání postupně přidáváme 100 g cukru. Do žloutků přidáme dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku a rum a metličkou je vyšleháme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a bílkový sníh.

Čokoládovou pěnu dáme do misky, uhladíme ji, zakryjeme a uložíme na 3 hodiny do chladničky.

Na omáčku (dip) rozpustíme cukr v kastrůlku na světlý karamel. Přidáme višně i višňovou štávu, skořici a badyán a povaříme na mírném ohni asi 15 minut. Přmícháme kukuřičný škrob rozmíchaný asi ve lžíci studené vody, krátce povaříme, omáčku přecedíme přes síto a dochutíme ji citronovou šťávou.

Do hlubokých talířů rozdělíme třešně, nalijeme na ně višňovou omáčku, do středu umístíme kopeček čokoládové pěny a ozdobíme je hoblinkami čokolády.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...