Sýrové dortíky s brusinkami

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrojíme z něj kolečka o stejném průměru, jako jsou kulaté vyšší formičky na dortíky, přeložíme je na plech s papírem na pečení a upečeme při 180 °C dozlatova (asi 12 – 15 minut). Po vychladnutí slepíme kolečka po dvou marmeládou.

Želatinu namočíme do pomerančové šťávy smíchané s 0,7 dl studené vody a necháme nabobtnat. V misce smícháme cottage se smetanou, oběma cukry a trochou likéru. Nabobtnalou želatinu opatrně zahřejeme a když se rozpustí, smícháme ji s částí sýrové hmoty a pak vmícháme i zbylou sýrovou hmotu.

Vhodné formičky na dortíky vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno vložíme slepená linecká kolečka, zalijeme je sýrovou hmotou a necháme důkladně ztuhnout v chladu.

Brusinky krátce povaříme s 2 dl vody, cukrem, medem a dortovým želé, až brusinky změknou. Teplým brusinkovým želé zalijeme ztuhlé dortíky ve formičkách a opět necháme vychladit.

Před podáváním dortíky opatrně vyjmeme z formiček.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...