SMETANOVÁ ZMRZLINA S REBARBOROU

Seznam surovin

Zmrzlina:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte mouku, cukr a máslo, vypracujte drobenku a rozprostřete ji na připravený plech. Pečte 10–15 minut nebo dokud drobenka nezezlátne.

2. Rebarboru omyjte a i se slupkou nakrájejte na kousky. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut. Upečenou rebarboru nechte lehce zchladnout, pak ji rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3. Do mísy nalijte salko a smetanu, přidejte semínka z vanilkového lusku a vyšlehejte dotuha. Do směsi opatrně přidávejte rozmixovanou rebarboru a důkladně promíchejte. Jahody zbavte stopek, tyčovým mixérem rozmixujte, klidně však nechte i pár kousků, a přilijte do směsi. Do nádoby vhodné do mrazáku nalijte připravenou směs, posypte upečenou drobenkou – část jí můžete vmíchat dovnitř zmrzliny – a nechte zamrazit. Říká se, že rebarboru člověk buď miluje, nebo nenávidí. Není to pravda, jen ji každý ještě neochutnal ve správné podobě. Terezie a Petra nabízejí dvě úžasné varianty: ultrasnadný kyprý koláč a originální zmrzlinu.

Poznámka k receptu

Byly to nervy, trochu jsme se obávali, že se smetana se salkem nevyšlehá. Šlo to ale snadno, krém nám chutnal i před zamražením. Zlatavá drobenka nahradila příslovečnou třešničku na dortu.

MRAŽENÍ PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...