Probiotické jahody

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jogurt vyjmeme včas z chladničky a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.Želatinu ponoříme do sklenice se studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak ji vymačkáme, vložíme do plastové misky, překryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí.

V míse smícháme jogurt s medem a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vhodnou misku vytřeme lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy. Opatrně přilijeme tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložíme zbylé plátky jahod a zalijeme je zbylým jogurtem se želatinou.

Misku zakryjeme fólií, uložíme do chladničky a krém necháme ztuhnout nejméně 4 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Ztuhlý krém opatrně vyklopíme z misky a nakrájíme na porce.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...