Plněné čokoládové kuličky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Aby se s čokoládou dobře pracovalo, nejprve ji takzvaně vytemperujeme (tím se ustálí struktura kakaového másla v čokoládě). Opatrně ji rozpustíme, aby měla teplotu asi 50 °C, nalijeme ji na chladnou desku (nejlépe z leštěné žuly či mramoru), necháme zchladnout na teplotu asi 28 °C a pak ji znovu lehce zahřejeme asi na 31 °C (někteří výrobci uvádějí hodnoty temperování přímo na obalu a některé čokolády temperaci vůbec nepotřebují).

Čokoládou vylijeme formičky na čokoládu ve tvaru polokoulí (asi 20), chvilku počkáme a čokoládu vylijeme zpět. Po ztuhnutí čokolády ve formičkách znovu vše zopakujeme ještě asi dvakrát, dokud není vrstva ve formičkách dostatečně silná. Necháme vše důkladně ztuhnout v chladu a pak čokoládu opatrně vyklepneme z formiček.

Vanilkový krém připravíme podle návodu na obalu a smícháme ho s mlékem a koňakem. Naplníme jím jednotlivé čokoládové polokoule a každou doplníme kouskem jahody.

Okraje poloviny polokoulí lehce nahřejeme a přilepíme je ke zbývajícím polokoulím. Vzniklé kuličky podáváme vychlazené a podle chuti ozdobené, například tmavou čokoládou nebo jahodami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...