Opilá vejce

Seznam surovin

Na korpus:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do silikonové formy s důlky nalijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, rozlijeme ji po stěnách a necháme ztuhnout v chladu (nemáme-li formu silikonovou formu, můžeme si pomoci naběračkou obalenou folií). Pak pomocí malého kartáčku namočeného do rozpuštěné tmavé čokolády nacákáme na bílou čokoládu malé skvrnky a necháme vše znovu ztuhnout.

V kastrůlku přivedeme k varu mléko s cukrem a dření vyškrabanou z vanilkového lusku. Přidáme škrob a povaříme do zhoustnutí. Směs odstavíme z ohně, za stálého šlehání ji necháme vychladnout a pak ji uložíme do chladničky. Do vychlazeného krému nakonec vešleháme Heru.

Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho do čokoládových skořepin. Střed skořepin necháme volný a nalijeme do něj vaječný likér.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...