Krém z čaje Earl Grey s ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku svaříme 4 dl mléka s čajovými sáčky, dokud se mléko dostatečně neobarví. Pak sáčky s čajem odstraníme, přilijeme zbylý 1 dl mléka, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 2 minuty do zhoustnutí. Uvařený pudink zakryjeme fólií, aby se na něm neutvořil škraloup, a necháme vychladnout.

Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudinku.

Krém naplníme do skleniček a ozdobíme čerstvým ovocem.

Poznámka k receptu

Pokud se považujete za zdatné kuchaře (kuchařky), použijte místo pudinkového prášku žloutky. V misce našlehejte 6 žloutků s krystalovým cukrem do krémové pěny. Postupně přilijte za stálého šlehání metličkou třetinu teplého mléka obarveného čajem. Směs přilijte ke zbylému teplému mléku, zahřejte na teplotu asi 65 °C (ne více, jinak se žloutky srazí) a jakmile krém začne houstnout, ihned ho odstavte z ohně. Že je krém dostatečně hustý poznáte, když do něj zkusíte nakreslit čáru obráceným koncem vařečky – čára nesmí hned zmizet. Po vychladnutí přimíchejte do krému ušlehanou smetanu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...