Karamelky v ořechovém kabátku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ořechy hrubě umelte a za stálého míchání je krátce opečte na suché pánvi.

Do kastrůlku dejte cukr, zalijte ho vodou a za stálého míchání ho rozpusťte, uveďte do varu a zvolna svařte na nit (asi 10 minut). Pak vmíchejte rozehřátý horký med, máslo, polovinu ořechů a velmi zvolna vařte ještě 4 - 5 minut.

Odstavte, vmíchejte rum, citronovou kůru a zbytek ořechů. Pokud by byla hmota příliš měkká, zahustěte ji mletými ořechy nebo piškotovými drobečky, hustou rozředíte citronovou šťávou či rumem.

Směs nalijte do plastové misky vyložené potravinářskou folií a nechte v chladu ztuhnout. Po ztuhnutí vyjměte z krabičky a nakrájejte na čtverečky. Každý čtvereček obalte v nastrouhaných ořechách.

Nakonec na každý bonbon kápněte trochu rozehřáté polevy (připravené podle návodu na sáčku) a vmáčkněte do ní půlku ořechu.

Poznámka k receptu

Hmotu můžete nechat ztuhnout i v kastrůlku, pak vyndat, prohníst a rukama utvořit kuličky (nebo vyválet na plát a nakrájet). Dozdobte stejným způsobem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...