Jogurtovokávová zmrzlina

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jogurt vyklopíme do cedníku vyloženého čistým plátýnkem a necháme hodinu odkapat.

Kávu nasypeme do kovové misky, zalijeme ji 0,5 dl vařící vody a necháme rozpustit. Pak přisypeme polovinu cukru a rozmícháme. Přimícháme žloutek, misku posadíme do horké vodní lázně a směs vyšleháme do pěny.

Ve vyšší nádobě vyšleháme bílek se špetkou soli do pevna. Přimícháme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh.

Do žloutkové pěny zamícháme jogurt a na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Hmotu nalijeme do vhodné formy vyložené mikrotenovou fólií a necháme v mrazáku ztuhnout. Hotovou zmrzlinu rozbalíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do misek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...