Jahody s krupicovými nočky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Polovinu jahod rozmixujeme s cukrem a propasírujeme přes síto.

Mléko smícháme s krupicí a špetkou soli a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vmícháme polovinu rozmixovaných jahod a vaříme ještě asi 5 minut. Kaši odstavíme z ohně, vmícháme do ní nabobtnalé a vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Kaši přelijeme do kovové misky, postavíme ji do ledové vody a dále mícháme do zchladnutí. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu a necháme vše ztuhnout.

Zbylé jahody nakrájíme na čtvrtky, polovinu jich rozdělíme na dno pohárů a zalijeme je zbylou polovinou rozmixovaných jahod.

Z krupicové kaše vykrájíme lžící nočky, které rozdělíme do pohárů, přidáme zbylé nakrájené jahody a poháry ozdobíme plátky karamboly a mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...