Jahody s krémem z mascarpone

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třetinu jahod nakrájíme a povaříme s 1 dl vody, kakaovým likérem a 50 g cukru, dokud nejsou jahody zcela měkké. Hotovou omáčku přecedíme přes síto.

Žloutek vyšleháme se lžící cukru do běla a přišleháme mascarpone. Bílek vyšleháme ne moc do tuha, přidáme k němu zbylý cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do smetanového krému.

Piškoty rozlomíme na půlky a na dno každého poháru nebo misky vložíme jednu půlku piškotu. Přelijeme je jahodovou omáčkou, přidáme část smetanového krému, nakrájené zbylé jahody a doplníme zbylým krémem.

Na závěr poháry ozdobíme zbývajícími půlkami piškotů a posypeme je drceným griliášem a nasekanou čerstvou mátou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...