Jahodový sorbet

Seznam surovin

  • jahody 400 gramů
  • cukr 150 gramů (můžeme ho nahradit medem nebo melasou, případně umělým sladidlem, ale pak použijeme o 150 g jahod více))
  • víno bílé 1,5 decilitru (jemné)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody očistíme a vložíme do mixéru. Přidáme cukr a společně rozmixujeme na hladký krém, do kterého vmícháme bílé víno (můžeme ho nahradit vinným moštem). Směs nalijeme postupně do zapnutého vychlazeného zmrzlinového strojku a mícháme asi 20 – 30 minut, dokud sorbet nezhoustne. Hotový sorbet by neměl být ani příliš tekutý, ani příliš tuhý, a měly by v něm být drobné granulky.

Pokud nemáme zmrzlinový strojek, svaříme víno s cukrem asi na jednu třetinu původního množství a necháme dobře vychladit. Místo čerstvých použijeme mražené jahody, které rozmixujeme, promícháme s vychlazeným sladkým vínem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...