Jablečný krém z Jihotyrolských jablek se zázvorem a pěnou z podmáslí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyjte jablka a i se slupkou je nakrájejte podle své fantazie: na plátky, na kostičky nebo vyřízněte kuličky. Jablečnou šťávu nechte 5 minut povařit s citronovou šťávou, vanilkovým luskem, zázvorem a pektinem. Nakonec přidejte jablka a nechte vařit ještě 2 minuty. Nechte vychladnout v ledničce.

Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, vymačkejte ji a ve vodní lázni ji rozpusťte v trošce podmáslí. Poté ji smíchejte se zbytkem podmáslí, přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a moučkový cukr a metlou vše dobře promíchejte. Ušlehejte smetanu a smíchejte se směsí z podmáslí. Směs nalijte do formiček nebo do misky, přikryjte potravinářskou folií a 2 hodiny nechte chladit v ledničce.

Vychlazený jablečný krém nalijte do hlubší misky, z pěny z podmáslí vykrojte větší nok a krém jím ozdobte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...