Dietní želé s citrusy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu namočíme do dostatečného množství studené vody a necháme ji nabobtnat. Z obou grepů a mandarinek nebo pomeranče okrájíme tenkým ostrým nožem kůru tak, abychom odstranili i bílou vnitřní kůru a blanky. Pak z každého plodu nad mísou vykrojíme po obvodu jednotlivé dílky bez blanek, odkapávající šťávu zachytíme do mísy a smícháme ji s 1 dl vody a cukrem. Nabobtnalou želatinu lehce vymačkáme, opatrně zahřejeme, až se rozpustí, a vmícháme ji do oslazené citrusové šťávy.

Vhodnou formu (nejlépe kovovou nebo jinou, ale vyloženou mikrotenovou fólií) naplníme částí dílků citrusů a zalijeme je částí šťávy. Přidáme další část dílků citrusů a šťávy a takto pokračujeme, dokud formu nenaplníme. Uložíme ji do chladničky a želé necháme přes noc ztuhnout.

Před podáváním formu na chvilku ponoříme do teplé vody a jakmile se želé uvolní, vykopíme ho na mísu a nakrájíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...