Čokoládové semifreddo

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Formu na biskupský chlebíček o objemu 1,5l vyložte alobalem tak, aby přečníval přes okraj. Dno poklaďte sušenkami.

2. V kastrolu zahřejte 185ml smetany. V misce prošlehejte krupicový cukr, kakao a žloutky do pěny, zalijte horkou smetanou a dobře promíchejte. Směs nalijte zpět do kastrolu a na mírném ohni stále míchejte, až ztuhne (nesmí se ale vařit). Přikryjte fólií a nechte 30 minut chladnout.

3. Bílky vyšlehejte do tuha. V jiné misce ušlehejte zbylou smetanu. Přidejte k ní prosátý moučkový cukr a společně vyšlehejte tuhou šlehačku.

4. Čokoládový krém lehce zamíchejte do šlehačky, potom opatrně vmíchejte sníh z bílků a přidejte na sucho opražené lískové oříšky, které jste ještě horké zbavili slupky třením v utěrce a alkohol.

5. Přelijte do formy, povrch uhlaďte a přikryjte alobalem. Dejte nejméně na 24 hodin do mrazáku.

6. Před podáváním nechte aspoň 5 minut stát při pokojové teplotě, potom nakrájejte. Podávejte s čerstvým ovocem a se zbylýmy sušenkami, ozdobené lístky meduňky.

Poznámka k receptu

Italský výraz znamená doslova „polozmrzlé”. Díky vejcím získá semifreddo hedvábnou konzistenci i bez promíchávání a bude vláčné.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...