Čokoládové kostky s pistáciemi a jahodami

Seznam surovin

Na náplň:

Na posypání a ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme korpus. Na kousky nakrájenou čokoládu a máslo společně rozehřejeme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně, přimícháme mleté oříšky, hmotu nalijeme do hranaté formy vyložené alobalem a necháme ztuhnout.

Mezitím připravíme krém. Na kousky nakrájenou hořkou čokoládu vložíme spolu s moučkovým cukrem a máslem do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a vše necháme rozpustit na hladký krém. Přidáme kakao a žloutky, misku vyjmeme z horké lázně a vše důkladně promícháme, až se vše rozpustí a hmota je zcela hladká. Pak vmícháme ušlehanou smetanu, hmotu nalijeme na připravený ztuhlý korpus ve formě, povrch uhladíme a necháme vše dobře ztuhnout v chladu (nejlépe do druhého dne).

Ztuhlý dezert nakrájíme teplým nožem na kostky, upravíme je na dezertní talířky, každý řez posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme půlkami jahod a lístečky máty.

Poznámka k receptu

Pro dospělé můžete do krémové náplně přidat trochu koňaku. Pak ale snižte trochu množství šlehačky, aby krém nebyl příliš řídký.

Máte-li rádi křupavější sladkosti, vmíchejte do korpusu ještě asi hrst drcených kukuřičných lupínků (corn flakes).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...