Čokoládová lízátka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na chladný tác pokrytý alobalem položíme 10 špejlí v dostatečné vzdálenosti od sebe.

Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť opatrně rozpustíme ve vodní lázni. Pak každou nalijeme do papírového kornoutku, odřízneme špičku a tenkou linkou nastříkáme od vrcholů špejlí směrem dolů rozmanité tvary (kruhy, oválky, pletence...). Ještě, než čokoláda ztuhne, ozdobíme lízátka čokoládovými kuličkami nebo kousky ovoce a necháme je v chladu dokonale ztuhnout.

Před podáváním opatrně stáhneme alobal na pracovní desku nebo vál s ostrým okrajem (nesmí být teplejší než 15 °C, jinak by lízátka začala tát), okraj alobalu přetáhneme přes okraj desky nebo válu, jednou rukou ho pomalu táhneme směrem dolů a druhou přidržujeme alobal na desce. Když se lízátko dostane na hranu a je dobře vychlazené, alobal se od něj tahem lehce oddělí.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...