Bramborové tiramisu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutek a pudinkový prášek rozmícháme v polovině mléka.
Zbylou polovinu mléka přivedeme k varu. Pudinkovou směs se žloutkem vlijeme do vroucího mléka a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Krém přelijeme do kovové mísy, postavíme do nádoby se studenou vodou a zchladíme.

Do mísy nastrouháme brambory, přidáme cukr, vychladlý krém, mascarpone a důkladně promícháme. Na závěr vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Připravený krém nalijeme do vhodné formy ve vrstvě silné asi 2 cm. Na povrch rozložíme vrstvu piškotů, pokapeme je kávou a přelijeme další vrstvou krému. Krém poklademe opět piškoty, potřeme je zbylým krémem a hustě posypeme kakaem. Hotové tiramisu uložíme do chladničky a necháme alespoň 8 hodin odležet a ztuhnout.

Poznámka k receptu

Kávu můžete ještě ochutit troškou dobrého alkoholu (například mandlového likéru Amaretto), případně použít jinou příchuť pudinkového prášku (vhodný je mandlový).

Místo dětských piškotů lze samozřejmě použít i ty, které se používají do originálního tiramisu – cukrářské, mající podlouhlý oválný tvar.

Pokud máte rádi mandle, posypte hotové tiramisu před podáváním tenkými plátky loupaných mandlí.

Hodnocení: 2,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...