Ananasové cannelloni s mléčnou rýží

Seznam surovin

  • ananas 200 gramů (čistá vyzrálá dužnina)
  • rýže 100 gramů (na rizoto, např. Arborio nebo Carnaroli)
  • mléko 1,5 decilitru

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ananas nakrájíme na 12 tenkých plátků.

Rýži zalijeme mlékem, uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Pak ji rozdělíme na plátky ananasu a stočíme je do tenkých ruliček.

Očištěné jahody nebo maliny rozmixujeme na hustou omáčku, kterou podle chuti dosladíme.

Na dezertní talířky nejdříve nalijeme studenou omáčku a na ni přes sebe položíme vždy tři ruličky ananasu.

Poznámka k receptu

Každou porci můžete ještě ozdobit čerstvými lístky máty, která s ananasem i omáčkou výborně chuťově ladí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...