Limetkový koláč z croissantového těsta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C a dva plechy vymažte trochou změklého másla.

2. Těsto rozložte, nakrájejte na 12 obdélníků a přeneste je na plech. Pečte 5–7 minut, a je-li třeba, plech otáčejte během pečení, až těsto zhnědne. Upečené obdélníky nechte trochu zchladnout na mřížce.

3. Mezitím vlijte kondenzované mléko, smetanu a limetkovou šťávu do velké mísy, která se vám vejde do mrazničky, přidejte nastrouhanou kůru a elektrickým mixérem vše šlehejte do zhoustnutí. Potom znovu postavte na 10 minut do mrazničky.

4. Na každý ze 4 talířů položte jeden upečený obdélník, potřete ho limetkovým krémem a vrstvu opakujte. Nakonec zakryjte třetím obdélníkem těsta. Podávejte poprášené moučkovým cukrem a ozdobené limetkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...