Crème Brûlée

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky umícháme s cukrem do běla. Přidáme pomalu smetanu a vyškrábnutý obsah vanilkového lusku.

Směs nalijeme do čtyř mělkých misek a dáme do trouby na 110°C přibližně na hodinu, aby hmota ztuhla, ale aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Dáme vychladnout do lednice nejlépe přes noc. Těsně před podáváním posypeme ztuhlý krém krystalovým cukrem a ožehneme cukrářkou letlampou.

Výsledný krém by měl mít jemnou hladkou strukturu s černými tečkami vanilky a hnědavou karamelovou krustičku, která při poklepu lžičkou jemně zvoní, ale dá se snadno prolomit.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde