Čokoládový krém

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a špetku soli a společně vše svaříme, až se cukr se solí rozpustí. Pak přidáme nakrájené máslo a čokoládu a za stálého míchání necháme obojí rozpustit (ale již nevaříme).

Připravenou čokoládovou hmotu necháme prochladnout, pak do ní přilijeme mléko a rozmícháme na hladký krém, který můžeme ještě dochutit likérem (například mandlovým, čokoládovým, ořechovým apod.).

Hotový krém naplníme do malých skleniček a necháme vychladit. Před podáváním každý pohár podle chuti ozdobíme (například drobným ovocem, šlehačkou a čokoládovými hoblinkami).

Poznámka k receptu

Při přípravě krému nešetřete na čokoládě a použijte co nejkvalitnější, s vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládový krém je natolik chuťově výrazný, že ho můžete podávat uvedeným způsobem, tedy v pohárech a ozdobený. Výborný je ale i jako náplň do dortů, řezů nebo jím můžete naplnit upečený korpus z lineckého těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...