Zázvorový koláč s mangem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V malém kastrůlku nebo v mikrovlnce rozpusťte máslo.

Müsli spolu s cukrem nasypejte do mixéru a rozsekejte najemno. Pak přelijte rozpuštěným máslem a znovu zapněte mixér. Až se vše promíchá, směs přendejte do koláčové formy, upěchujte ji na dno a stěny a pečte v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova (asi 10 minut). Pak vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.

Ručním šlehačem ušlehejte sýr dohladka. Přidejte k němu jogurt, smetanu, med a zázvor a znovu dobře prošlehejte. Smetanovou směs nalijte na upečenou krustu a vložte do chladničky aspoň na 10 hodin, ideálně do druhého dne.

Těsně před podáváním nakrájejte oloupané mango na tenké plátky, naaranžujte je na krémový povrch a pokapejte medem.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte müsli, opražte nasucho ovesné vločky spolu s cukrem v poměru 2:1. Až se rozvoní a cukr se rozpustí, je hotovo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...