Višňový koláč s mátou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vetřeme vlažné mléko rozmíchané s vejci, vanilkový cukr, rum a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme směs prosáté mouky, pudinkového a kypřicího prášku a těsto znovu důkladně propracujeme vařečkou.

Višně omyjeme a promícháme s moučkovým cukrem (záleží na kyselosti višní a vlastní chuti).

Připravené těsto naplníme do vymazané a vysypané formy nebo hlubšího plechu a poklademe ho oslazenými višněmi. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme dozlatova asi 45 minut. Vychladlý koláč ozdobíme lístky čerstvé máty.

Poznámka k receptu

Naneste na vychladlý koláč dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s nasekanou mátou nebo ho ozdobte čerstvými kvítky sedmikrásek či fialek.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...