Valentýnský jablkový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku s práškem do pečiva a solí prosejte na vál, přidejte cukr, tuk, žloutek a vodu a rychle zpracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte dobře vychladnout.

Poté z těsta oddělte třetinu, zabalte ji a dejte dál chladit. Ostatní těsto rozválejte na plát a vyložte jím koláčovou formu s pečicím papírem.

Jablka oloupejte, vykrájejte jaderník, hrubě je nastrouhejte, zalijte citronovou šťávou, přidejte skořici, cukr, pudingový prášek, promíchejte a rozetřete na těsto. Navrch nastrouhejte zbylé vychlazené těsto, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 30 minut.

Mezitím z bílku našlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj pískový cukr a lžící rozdělte na předpečený koláč a zvolna dopečte.

Čokoládovou polevu v sáčku rozehřejte, odstřihněte růžek a na pečicí papír položený na prkénku udělejte polevou srdíčka a vložte je ztuhnout do chladu.

Studený koláč ozdobte srdíčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...