Tvarohový koláč se švestkami

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, olej a žloutek, vše zalijeme mlékem s droždím a vypracujeme vláčné těsto (nesmí se lepit).

Rozdělíme ho na dvě části, každou ihned rozprostřeme do remosky nebo koláčové formy vyložené papírem na pečení, překryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout.

Mezitím rozpůlíme a vypeckujeme omyté švestky. V míse utřeme tvaroh s vejcem, cukrem a škrobovou moučkou.

Máslo, cukr a hrubou mouku promneme prsty na drobenku.

Vykynuté těsto v obou formách roztáhneme po okrajích do výšky a rozetřeme na něj tvarohovou nádivku. Na tu rozložíme půlky švestek řezem dolů a vše posypeme drobenkou.

Obě formy vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláče pečeme asi 40 minut.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...