Tvarohový koláč s jahodami

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme nakrájený tuk s prosátým cukrem a vejci a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Rychle vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu a vložíme do vymazané formy. Důkladně ho vymačkáme prsty do stran a k okrajům formy a těsto přečnívající přes okraje odkrojíme.

Tvaroh dobře rozmícháme s mlékem, cukrem, vejci, rumem, pudinkem a citronovou kůrou a nalijeme do formy. Na povrch rozdělíme očištěné jahody, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 20 minut.

Přísady na drobenku důkladně promneme prsty, drobenku nasypeme na předpečený koláč a pečeme ještě asi 20 minut.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...