Tvarohový koláč s hruškami

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku s cukrem, uprostřed utvoříme důlek, nakrájíme do něj změklé máslo, přidáme špetku soli a citronové kůry, žloutek a lžíci vody a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do
mikrotenové fólie a necháme 30 minut odležet v chladu.

V míse smícháme tvaroh s jogurtem. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru a vmícháme je do jogurtové hmoty. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je podélně na šestiny a smícháme s citronovou kůrou a šťávou.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát a vyložíme jím pekáček lehce vymazaný máslem. Na těsto nalijeme jogurtovou náplň a rozložíme na ni nakrájené hrušky. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme 15 minut. Poté snížíme teplotu na 150 °C a koláč dopečeme ještě 20 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Místo hrušek můžete koláč poklást půlkami meruněk nebo broskví, případně plátky oloupaných jablek, pokaždé bude vynikající.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...