Třený koláč s hruškami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou soli je vyšlehejte do tuhého sněhu. Změklé máslo utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. K máslové směsi po jednom zašlehejte žloutky, citronovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nařeďte mlékem a jemně do něj zapracujte sníh.

2. Hrušky oloupejte, rozpulte a vykrojte jádřinec. Ozdobně je nakrojte do vějířků (nedokrajujte do konce, aby držely pohromadě). Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte a poklaďte hruškami. Posypte plátky mandlí, vložte do trouby předehřáté na 180°c a pečte asi 20 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...