Švestkový litý koláč

Seznam surovin

Těsto:

Drobenka a na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosijte mouku se solí. Přidejte cukr, žloutky a vlažné mléko, rozdrobte droždí a vlijte olej. Vařečkou důkladně vypracujte v hladké řídké těsto, hustotou podobné lívancovému, ve kterém se při
propracovávání tvoří vzduchové puchýřky. Povrch těsta lehce poprašte moukou a zakryté nechte na teplém místě vykynout.

2. Těsto vlijte na plech pokrytý pečicím papírem a stěrkou namáčenou ve vlažné vodě rozetřete po celé jeho ploše. Povrch poklaďte rozpůlenými švestkami (řezem nahoru), posypte oslazeným mákem a drobenkou, ručně smíchanou z másla, mouky a cukru, a pečte v troubě předehřáté
na 180 °C asi 35 minut.

3. Po vytažení z trouby pokapejte rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka k receptu

Vymezte si čas na kynutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...