Švestkovozázvorový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vmisce smícháme našlehaný bílek se strouhankou, částí cukru a nasekaným kandovaným zázvorem. Zplátu těsta vykrojíme kruh, přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení a hustě propícháme vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo.

Do středu těsta nasypeme strouhankovou směs, vidličkou ji ktěstu dobře přitlačíme a necháme asi 5 cm široké volné okraje. Na směs naskládáme rozpůlené a vypeckované švestky řeznou stranou nahoru a posypeme je zbylým cukrem.

Okraje těsta ohneme směrem do středu a vytvoříme ozdobný okraj. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova. Před podáváním koláč pocukrujeme.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...