Švestkové koláčky s makovou drobenkou

Seznam surovin

Na makovou drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a špetku mouky rozmícháme v 5 lžících vlažného mléka a tento kvásek necháme stát asi 20 minut na teplém místě, až vzejde. Mezitím smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme žloutky a změklý tuk, přilijeme kvásek a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme vláčné těsto. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Všechny přísady na drobenku smícháme a dobře promneme prsty. Z vykynutého těsta pomocí lžíce vykrajujeme stejné kousky, které na pomoučeném válu zakulatíme a vytvarujeme z nich koláčky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a do středu každého uděláme důlek, který naplníme vypeckovanou švestkou a posypeme makovou drobenkou.

Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova. Hotové koláčky pocukrujeme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...