Skořicové točenky - šneci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí a trochy mléka, mouky a cukru připravte kvásek. Do mísy prosejte větší část mouky, přidejte sůl, rozpuštěné máslo, ve zbytku mléka rozšlehané vejce, cukr, citronovou šťávu i jemně
nastrouhanou kůru a vzešlý kvásek. Zpracujte na vláčné a ne moc tuhé těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte nakynout.

Pak těsto krátce prohněťte, rozválejte na obdélník asi 1 cm silný, potřete ho rozšlehaným vejcem, posypte nasekanými ořechy, rozinkami, skořicí a cukrem. Volně stočte do rolády. Režnou nití nakrájejte asi 2 až 3 cm silná kolečka, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 10 až 15 minut kynout, potřete je vajíčkem, vložte do předehřáté trouby a zvolna je pečte cca 10 minut.

Nechte je trochu vychladnout a pocukrujte.

Poznámka k receptu

Kynuté těsto udělejte nejdříve řidší a pak vždy postupně přidáváním mouky zahušťujte, až dosáhnete potřebné hustoty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...