Rybízový koláč

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Promícháme, zakryjeme ubrouskem a v teple necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). V míse utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem. Přidáme citronovou kůru, mouku se solí, kvásek a olej. Po částech přilijeme zbylé mléko a zaděláme těsto, které důkladně propracujeme. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozprostřeme rukama navlhčenýma olejem na plech s vyššími okraji vyložený papírem na pečení a okraje koláče mírně zvedneme. Tvaroh vyšleháme s vejcem a cukrem. Potřeme jím těsto a rovnoměrně ho posypeme rybízem. Mouku s kousky másla, cukrem a mandlemi promneme na drobenku, kterou posypeme vrch koláče.

Koláč necháme ještě 10 minut v teple kynout a pak pečeme při 180 °C 35 - 40 minut.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Tvarohovou nádivku můžete vynechat a místo toho přidejte více ovoce a připravte i více drobenky na posypání.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...