Piškotový koláč s tvarohovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu namočíme do misky s ledovou vodou a necháme nabobtnat. Kuličky hroznového vína omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a podle potřeby z nich odstraníme zrníčka.

V míse vyšleháme žloutek s polovinou cukru. Přidáme tvaroh a vyšleháme do hladka. Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme k němu zbylý cukr a ušleháme do tuha. Mísu s tvarohovým krémem posadíme nad hrnec s vroucí vodou a takto nad párou krém lehce nahřejeme.

Želatinu vymačkáme, vložíme do vhodné misky, zakryjeme fólií a krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se rozpustí (jen několik vteřin). Vmícháme ji do nahřátého tvarohového krému a na závěr přimícháme sníh.

Na piškotový korpus rozetřeme tenkou vrstvu tvarohové hmoty, pokryjeme ji polovinou rozpůlených kuliček vína, zakryjeme ji další vrstvou tvarohové hmoty, přidáme zbytek kuliček vína a zakryjeme je
zbylým tvarohovým krémem.

Koláč necháme v chladničce alespoň 4 hodiny ztuhnout a před podáváním ho nakrájíme asi na 12 kousků.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...