Piškot bez vajec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva a otruby, které zůstanou v sítu, přidáme k mouce. Přimícháme krystalový cukr, olej, vodu a vanilkový extrakt a vařečkou vše dobře promícháme.

Dvě nízké kulaté formy o průměru 20 cm vymažeme máslem a vyložíme papírem na pečení. Rozdělíme do nich těsto, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut, až bude povrch těsta pružný. Upečené piškoty necháme chvíli vychladnout ve formě, pak je vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Před podáváním z obou piškotů odstraníme papír na pečení. Jeden potřeme na vrchu marmeládou, přiklopíme ho druhým piškotem a poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Když se piškoty na vrchu při pečení trochu vypouknou, před slepením marmeládou spodní díl seřízněte do roviny. Odříznutý kousek rozdrobte, usušte v mírně vyhřáté troubě a použijte třeba místo strouhanky na posypání těsta při pečení štrúdlu.

Hodnocení: 4,8/5

Hodnotilo: 4

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...