Pekanový koláč se žloutkovým krémem

Seznam surovin

Žloutkový krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žloutky ušlehejte do pěny a přidejte vanilku. Z odměřeného množství mléka nalejte asi dvě třetiny do hrnce, ve zbylém rozmíchejte škrob, cukr a sůl. Až mléko v hrnci začne vřít, přidejte pár lžic horkého mléka ke žloutkům a prošlehejte je do pěny. Do zbylého vroucího mléka vlijte mléko se škrobem a cukrem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak přilijte žloutkovou směs a ještě chvilku povařte. Nakonec vmíchejte máslo.

2. Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a vložte do ní listové těsto. Korpus plňte teplým (ne horkým) krémem a hustě ho poklaďte pekanovými ořechy. Posypte lžící třtinového cukru a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 až 30 minut, až kraje těsta zezlátnou a náplň zpevní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...