Ovocný koláč s vanilkovou polevou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme nejdříve cukr, pak žloutky, mouku a na závěr vmícháme rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy (nebo na plech), uhladíme a rovnoměrně poklademe ovocem.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut. Mezitím připravíme polevu. Pudinkový prášek rozmícháme v části mléka. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme rozmíchaný prášek a za stálého míchání krátce povaříme do mírného zhoustnutí.

Upečený, ještě teplý koláč přelijeme připravenou vanilkovou polevou, necháme ji ztuhnout a vychladnout. Teprve pak koláč nakrájíme a jednotlivé řezy ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Poznámka k receptu

Polevu můžete připravit i z pudinku s jinou příchutí. Zkuste třeba mandlový nebo s příchutí ovoce, které použijete do koláče.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...