Ořechový koláč I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto podle základního receptu, zdobte okraje a dejte chladit do lednice. v misce smíchejte cukr, javorový sirup, med, vejce a změklé máslo. Formu vyndejte z lednice a nasypte do ní pekany a vlašské ořechy. Promíchejte všechny suroviny v misce a nalijte směs do formy na ořechy. Zbylé těsto vyválejte, vykrájejte libovolné tvary a ozdobte jimi povrch koláče.

2. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj formu (to pro případ, že by náplň vytekla) a vložte do trouby předehřáté na 175°c. Pečte 55 minut nebo dokud nebude náplň pevná. Koláč vyndejte z trouby na mřížku a nechte dobře zchladnout. Náplň musí ztuhnout, krájejte tedy, až koláč zcela vychladne.

Recept na základní těsto najdete zde

Poznámka k receptu

Hutná náplň s nezaměnitelnou strukturou nás nikdy nepřestane lákat. Zvolili jsme mix vlašských a pekanových ořechů, obstojí ale i ořechy lískové nebo exotičtější makadamové.

Forma 24 cm

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...