Mince pie

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, žloutek, smetanu a alkohol.Rychle zpracujeme hladké pevné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladničce asi hodinu odležet.

Mezitím připravíme náplň. Nastrouhané jablko a citronovou kůru vložíme do kastrůlku a podusíme asi 5 minut (podle potřeby jablko podlijeme trochou vody). Přidáme mražené ovoce a oloupaný rozmačkaný banán, vše podusíme ještě 5 minut a odstavíme z ohně. Do náplně přidáme nasekanou kandovanou kůru, propláchnuté překrájené rozinky a brusinky, cukr, máslo, alkohol a mandle a vše promícháme.

Odleželé těsto rozdělíme na dvě nestejné části. Z větší části utvoříme kuličky. Zbylou menší část těsta rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj různé tvary o stejném průměru, jako je průměr horní části košíčků (hvězdičky, stromečky, různá zvířátka...).

Kuličky vložíme do formiček na košíčky a přimáčkneme ke dnu a okrajům tak, aby byly okraje stejně vysoké. Do košíčků s těstem rozdělíme náplň tak, aby sahala kousek pod okraj těsta. Na náplň položíme vykrojené tvary. Košíčky naskládáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 - 30 minut. Upečené cukroví po vychladnutí vyjmeme z košíčků a poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Mince pie můžete upéct i jako klasický koláč v nízké kulaté koláčové formě a na povrchu ho ozdobit třeba hvězdičkami v různých velikostech.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...