Mandlový koláč s hruškami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a pokapejte šťávou z půlky citronu. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom přidejte vejce a zlehka prošlehejte. V druhé misce smíchejte prosátou mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a sůl. Suché suroviny přidejte k „mokrým“ a promíchejte. Nakonec přidejte šťávu z druhé půlky citronu.

2. Pečicí formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Na dno rovnoměrně rozprostřete těsto, na ně vyskládejte plátky hrušek. Posypte plátky mandlí a 1 lžící cukru.

3. Pečte 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Nechte asi 10 minut vychladnout a podávejte.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...