Mandlovo-pistáciový koláč s třešněmi

Seznam surovin

Na těsto:

Na drobenku:

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Večer před pečením dejte do skleněné misky macerovat třešně s cukrem.

Další den hodinu před použitím třešně vyndejte a nechte okapat.

Z másla, mletých mandlí a pistáci, cukru a vajec ušlehejte hladký krém. Přendejte ho do mělké mísy, zakryjte fólií a uložte do chladu.

Umíchejte drobenku a také ji uložte do chladu.

Mouku prosejte na vál, smíchejte se solí a utvořte důlek. Do něj vložte žloutek, poklaďte mouku na vločky nastrouhaným máslem a posypte cukrem. Kulatým nožem zpracovávejte a přidávejte po troškách mléko. Rukama zpracujte hladké těsto. Uložte ho zabalené do fólie do chladu na 30 minut.

Do vymazané koláčové formy rozetřete těsto, potřete ho tenkou vrstvou krému, poklaďte třešněmi a opět potřete krémem. Koláč vložte do předehřáté trouby a při 180°C pečte 10 minut. Vyndejte z trouby a posypte povrch drobenkou.

Vložte formu zpět do trouby a pečte dalších 20-30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...