Mandlové koláčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr, lžíci mouky, mléko, rozmíchejte a nechte na teplém místě vzejít.

Mouku prosijte, přidejte sůl, kůru, vejce, vzešlé droždí a vypracujte vláčné středně tuhé těsto. Rozdělte ho na 20 dílů, utvořte z nich kuličky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem dál od
sebe. Zakryjte utěrkou a nechte nakynout.

Mezitím umelte mandle, smíchejte je s jemně umletou a prosetou strouhankou, moučkovým a vanilkovým cukrem a skořicí. Zalijte mlékem a umíchejte kašovitou nádivku.

Do nakynutých koláčků vmáčkněte závažím nebo plochým dnem skleničky důlky. Rozdělte do nich nádivku, potřete je celé rozšlehaným vejcem, posypte mandlovými lupínky, vložte do předehřáté
trouby a zvolna pečte cca 20 - 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...