Koláčky s tvarohem a povidly

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Zbytek mouky prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, sůl, žloutky, máslo, zbytek mléka, citronovou kůru a vzešlý kvásek a vypracujte vláčné těsto.

Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi 1 hodinu kynout. Utřete tvaroh s cukry, máslem a žloutkem dohladka. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na stejně velké kousky. Z každého kousku utvořte placičku, zabalte do ní lžičku povidel a uzavřenou stranou položte na vymazaný plech.

Bochánky skládejte dále od sebe a nechte ještě asi 20 minut kynout. Potom do každého udělejte lžící nebo pomoučeným vejcem důlek, do něj dejte trošku tvarohové náplně, potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou (nemusí se dávat).

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláčky upečte dorůžova. Nechte je vychladnout a jemně pocukrujte.

Poznámka k receptu

Povidla můžete vylepšit přimícháním trošky rumu, citronové kůry a nastrouhaného perníku.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...