Klasický jablečný koláč

Seznam surovin

Na korpus:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte s cukrem, přidejte mandle, citronovou kůru a špetku soli. Pak přilijte vidličkou prošlehané žloutky a vše zpracujte. Chladné máslo nakrájejte na kousky a rychle je zpracujte s ostatními přísadami. Vytvořte kouli a zabalenou do fólie ji nechte nejméně půl hodiny odpočívat.

Prochladlé těsto vyjměte a polovinu vyválejte na tloušťku přibližně 5 - 7 mm. Pomocí válečku přeneste těsto do kulaté formy o průměru 23 cm. Prsty je zlehka vmačkejte do formy a vytvarujte jeho okraje. Troubu předehřejte na 200°C.

Ve velké míse smíchejte jablka, cukr, šťávu, skořici, extrakt. Nechejte odstát asi 15 minut. Poté přimíchejte mouku.

Směs dejte do připravené formy. Navrch dejte kousky másla. Druhou polovinu těsta také vyválejte a přikryjte náplň. Koláč potřete mlékem. Vložte do trouby a teplotu okamžitě snižte na 180°C. Pečte asi hodinu a půl.

Podávejte teplé a posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...