Jahodové tartaletky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s cukrem, špetkou soli a vejcem. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a formičkou z něj vykrojíme kolečka. Kulaté formičky vymažeme tukem a do každého vložíme kolečko těsta, které vymačkáme prsty po obvodu formiček až k okrajům. Těsto propícháme na dně na několika místech vidličkou, formičky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova (asi 15 minut).

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink podle návodu na obalu a po vychladnutí do něj vmícháme zakysanou smetanu.

Upečené vychladlé korpusy z těsta vyklopíme opatrně z formiček a naplníme je připraveným krémem. Očištěné jahody nakrájíme na plátky, koláčky jimi bohatě ozdobíme a před podáváním je pocukrujeme.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...